Politie Rotterdam louboutins mannen

Facebook

facebook Politie Rotterdam is on Facebook. To connect with Politie Rotterdam, join Facebook today.Join or Log In Politie Rotterdam is on Facebook. To connect with Politie Rotterdam, join Facebook today.Join or Log In Home About Photos Reviews Videos Posts Community Events

About

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, NetherlandsGet Directions +31 900 8844 http://www.politie.nl/ Law enforcement agency · Government organisation · Police station See All Community 48,028 people like this 49,543 people follow this See all

Photos by Politie Rotterdam

See All

3.3 out of 5 stars

Porsha Porsche – 1 star Absolutely disgraceful behaviour especially to me as a tourist. I had no idea crossing the street was illegal. Now I don't get around through... 28 July 2017 · 2 reviews  1 · Comment 4 More options Hasan Demirkaya – 1 star HEPİNİZ ORROSPU COCUKLARISNIZ!

FUCK HOLLAND AND HIS POLITIC AND HIS POLICE !

LONG LIVE TURKEY!!! 12 March 2017 · 4 reviews Comment More options Doris Den Braven – 1 star Ik ben anders nooit een klager over de politie, ik werk immers ook voor het maatschappelijk belang en ben me bewust van het goede werk dat verricht... 23 October 2017 · 2 reviews Comment 1 More options See all

Videos

Play Video 52,891 views Play Video 25,885 views Play Video 6,397 views See All

Politie Rotterdam

1 hr ·

Maandagavond 27 november zat de zaal in Theater aan de Schie in Schiedam behoorlijk vol. Voor het eerst stonden politieagenten op het podium om te vertellen over de voorbereidingen op het kampioenschap van … More Feyenoord in mei dit jaar. Het was even wennen want normaal staan politiemensen niet op de planken. Naast gesprekken, filmfragmenten en presentaties was er ook actie in de zaal. Het publiek werd verrast door een inval van de ME die achter in de zaal langs het publiek binnen kwam. Op het podium werd er vervolgens een demonstratie gegeven door de ME met honden. Acht vrijwilligers uit het publiek mochten met een stootkussen aanvoelen hoe een wapenstok aankomt. We kregen veel positieve reacties van de bezoekers en vonden het erg leuk om op deze manier meer te vertellen over ons vak.
https://www.rijnmond.nl/nieuws/161886/Politie-op-het-podium-van-Theater-aan-de-Schie

Politie op het podium van 'Theater aan de Schie'

De Rotterdamse politie beklom maandagavond voor het eerst het podium van een theater om te vertellen over het vak. In Theater aan de Schie in Schiedam ging het over de voorbereidingen op het kampioenschap van Feyenoord in mei dit jaar. rijnmond.nl 36 Likes 4 comments Share

Politie Rotterdam

1 hr ·

Woningoverval Dordtselaan in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de woningoverval aan de Dordtselaan op 24 april 2017. In de uitzending worden beelden … More getoond van de daders.

Op maandag 24 april rond 06.15 uur wil de 69-jarige bewoner naar zijn werk. Als hij zijn voordeur opendoet duwen drie mannen hem terug zijn woning in. Ze hebben hem duidelijk op staan wachten. Eentje gooit hem op de grond, de ander houdt hem stil en de derde rooft geld uit zijn zakken. Hij kijkt ook even of er boven in het pand nog wat te halen valt maar komt de deur niet in. Ze rennen daarop snel weg richting de Heinenoordstraat. Op camera staat dat ze in een blauw-paarse Ford Focus stappen. Ook is te zien dat de mannen al in de buurt aan het rondlopen waren voordat ze toesloegen.

Bel de politie
Wie de mannen (her)kent, wordt gevraagd om met de politie te bellen op 0800-6070. Of anoniem belt u naar 0800-7000. Opsporing Verzocht is elke dinsdagavond te zien op NPO 1 om 20.30 uur en de herhaling is op woensdag om 11.40 uur op NPO 2.

4 Likes

Politie Rotterdam

2 hrs ·

Niet alleen meisjes worden slachtoffer van # sexting . Ook van jongens gaan er -tot hun schaamte en verdriet- sexy foto's en flmpjes rond op internet.

Youtuber Joey Craig onderzocht hoe dat zit met jongens. Open … More en eerlijk beantwoordt hij hun vragen in dit filmpje:

Heb ij ook zoets meegemaakt? Chat (anoniem) met een van onze politieagenten op elke dinsdag en donderdag tussen 19.00 - 21.00 uur via www.vraaghetdepolitie.nl. Of stel je vragen tijdens de speciale 'zeden'chat op woensdag 13 december van 19:00 - 21:00 uur. Je vindt de video van Joey op https://www.vraaghetdepolitie.nl/nieuws/youtuber-joey-craig-over-sexting.html

Vraag het de Politie, voor jouw veiligheid

Vraaghetdepolitie.nl is de officiële jongerenwebsite van de politie. Vind hier antwoord op vragen over sexting, pesten en werken bij de politie of chat met politieagenten. vraaghetdepolitie.nl 1 Like Share

Politie Rotterdam

22 hrs ·

Verdachte dodelijke mishandeling Zuidplein meldt zich (Foto ter illustratie)

De man die verdacht wordt van de dodelijke mishandeling bij metrostation Zuidplein afgelopen vrijdag, heeft zich vanmorgen zelf … More gemeld bij de politie. De 18-jarige Rotterdammer is aangehouden en wordt momenteel gehoord. Later deze week wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrijdag rond 16.15 uur ontstond er voor de lift op het perron van de metro, rijrichting Spijkenisse, een vechtpartij. Het latere slachtoffer, een 54-jarige Rotterdammer, viel op de grond, verloor kort het bewustzijn, en werd naar een ziekenhuis gebracht. In de loop van de avond verslechterde zijn toestand en kwam de man te overlijden.

Heeft u iets gezien?
De politie onderzoekt wat er aan de vechtpartij voorafging en wat er precies gebeurd is. Heeft u iets gezien en de politie nog niet gesproken? Bel dan met het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

36 Likes 34 comments

Politie Rotterdam

Yesterday at 11:39 ·

Ook wij hebben wel eens hulp nodig ;-)

Van de wal in de sloot...
En dat gold niet alleen voor het schaap dat wij in Mijnsheerenland uit de sloot hielpen.
Daarna waren wij de hulpbehoevenden en kon de eigenaar van het beestje ons weer op weg helpen.

Politie Hoeksche Waard

26 November at 22:01 ·

Van de wal in de sloot...

En dat gold niet alleen voor het schaap dat wij vanmiddag in Mijnsheerenland uit de sloot hielpen.

Daarna waren wij de hulpbehoevenden en kon de eigenaar van het beestje ons weer op weg helpen.

# SamenSterk

87 Likes 13 comments

Politie Rotterdam

Yesterday at 11:07 ·

Zorg dat je opvalt op de fiets!

Een paar tips om ongevallen in het donker of bij schemer te voorkomen:

Check je fiets. Fietsen hebben reflectoren en verlichting. Controleer of alle reflectoren op de fiets … More zitten en of de verlichting werkt.

Opvallen kan ook met kleding: Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Bij mist overdag zie je donkergekleurde kleding​ het beste. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen.

Voor meer tips, ga naar https://vvn.nl

26 Likes 5 comments

Politie Rotterdam

25 November at 14:34 ·

Een unieke kijk achter de schermen!

Heb jij je wel eens afgevraagd...:

...hoe de politie zich voorbereid op een voetbalwedstrijd?
...hoeveel agenten daarbij ingezet worden?
...hoe de ME werkt als het mis gaat? … More

Eén of meerdere keren ja? Misschien is het onderstaande evenement van de Politie Rotterdam dan iets voor jou! Aanstaande maandag GRATIS in Theater aan de Schie in Schiedam.

Er zijn nog kaarten beschikbaar!

# Politie # ME # MobieleEenheid # RotterdamExclusief Politie Rotterdam Exclusief

Politie Rotterdam Exclusief

Politie Rotterdam 147 people interested 20 Likes 7 comments

Politie Rotterdam

24 November at 20:12 ·

Amber is ongedeerd aangetroffen in Zoetermeer. Dank voor al uw hulp en tips.

293 Likes 27 comments

Politie Rotterdam

24 November at 18:38 ·

Een warm welkom voor de vandaag in de prachtige Laurenskerk beëdigde nieuwe collega's. Gefeliciteerd en succes!

Nieuwe collega’s beëdigd in Laurenskerk

In de prachtige Laurenskerk werden vrijdagmiddag 16 nieuwe collega’s beëdigd. In het bijzijn van familie, vrienden en collega’s legden de aspiranten de eed of belofte af. politie.nl 524 Likes 59 comments 18 shares Share

Politie Rotterdam

24 November at 11:22 ·

Let op je spullen op Black Friday

Zakkenrollers houden ook van shoppen, maar dan zonder te betalen. Diefstal van je tas of portemonnee is vervelend en verpest je dag. Lekker shoppen op Black Friday is er dan … More niet meer bij. Dus wees alert!

Tips voor een drukke winkeldag in een grote stad:
•Draag je portemonnee altijd dicht bij je lichaam, bijvoorbeeld in je binnenzak.
•Gebruik je pinpas voor grote en kleine bedragen. Houd je omgeving altijd goed in de gaten, ook als je op straat met je smartphone een foto van je nieuwste aankoop post.
•Zorg dat je (hand)tas altijd dicht is. Draag je tas met de schouderriem om je schouder en nek. Houd je clutch stevig vast.
•Word je aangesproken door een… More

26 Likes 8 comments

Politie Rotterdam shared Bureau Rijnmond's post.

24 November at 10:26 ·

Bureau Rijnmond

24 November at 08:25 ·

Man overvalt Kruidvat Mathenesserplein Rotterdam: wie is het? Bekijk de video: https://goo.gl/rnj7mH

8 Likes 4 comments

Politie Rotterdam

23 November at 15:56 ·

Provincie Zuid-Holland helpt politie met opsporing door deelname ‘Camera in Beeld’

De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 200 camera’s langs provinciale wegen en vaarwegen in de provincie aangemeld voor het … More project ‘Camera in Beeld’. Het project van de politie biedt overzicht van de cameraposities en draagt daarmee bij aan snellere oplossing van incidenten. De provinciecamera’s worden onder andere gebruikt voor het op afstand bedienen van bruggen. De camerabeelden zijn, in verband met de privacy, niet automatisch beschikbaar. Bovendien is voor het gebruiken van beelden altijd toestemming nodig van het Openbaar Ministerie. Zuid-Holland heeft de cameralocaties beschikbaar gesteld aan de… More

21 Likes 1 comment

Politie Rotterdam

23 November at 13:13 ·

Wederom een flinke ochtendfile! Ditmaal 15 kilometer op de A16 bij Zwijndrecht na een ongeval met dronken bestuurder zonder rijbewijs.

Vanmorgen werden onze collega’s met spoed gestuurd naar de rijksweg A16 ter … More hoogte van de afslag Zwijndrecht voor een aanrijding.
Toen zij ter plaatse kwamen bleken er twee voertuigen tegen elkaar aan gezeten te hebben. Gelukkig waren er geen gewonden.
Na controle bleek één van de bestuurders helaas niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook nog de nodige alcohol genuttigd te hebben.
De bestuurder werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Papendrecht. Uit het onderzoek op de ademanalyse bleek dat de bestuurder 5x de toegestane hoeveelheid had gedronken!
Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed van alcohol en het niet in het bezit zijn van een rijbewijs.
Hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Om de voertuigen veilig te kunnen bergen werden er 3 rijstroken af gekruist.

Politie Drechtsteden-Buiten added 3 new photos.

23 November at 12:11 ·

Wederom een flinke ochtendfile! Ditmaal 15 kilometer op de A16 bij Zwijndrecht na ongeval met dronken bestuurder zonder rijbewijs.

Vanmorgen werden onze collega’s met spoed gestuurd naar de rijksweg A16 ter … More hoogte van de afslag Zwijndrecht voor een aanrijding.

Toen zij ter plaatse kwamen bleken er twee voertuigen tegen elkaar aan gezeten te hebben. Gelukkig waren er geen gewonden. Om de voertuigen veilig te kunnen bergen werden er 3 rijstroken af gekruist. Hetgeen tot een flinke ochtendfile van 15 kilometer leidde.

Na controle bleek één van de bestuurders helaas niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook nog de nodige alcohol genuttigd te hebben.
De bestuurder werd ter plaatse… More

11 Likes 38 comments

Politie Rotterdam added an event.

22 November at 16:06 ·

POLITIE ROTTERDAM EXCLUSIEF: INZET BIJ FEYENOORD, HOE WERKT DAT?

Altijd al willen weten wat er zich achter de schermen afspeelt bij politie Rotterdam als Feyenoord speelt? En hoe agenten zich voorbereiden op … More een wedstrijd waarbij duizenden mensen de straat op gaan?

Menig Rotterdammer zal de beelden niet vergeten zijn: de Kuip die ontplofte bij de kampioenswedstrijd van Feyenoord, de juichende mensenmassa op de Coolsingel de dag erna. Maar helaas ook de rellen de week ervoor toen Feyenoord verloor tegen Excelsior. Niet alleen Feyenoord maar ook de politie Rotterdam stond voor één van de grootste uitdagingen in jaren. Want hoe ga je zoiets groots met zoveel mensen en emoties in goede, veilige… More

Politie Rotterdam Exclusief

Politie Rotterdam 147 people interested 31 Likes 5 comments LikeShow More Reactions

Politie Rotterdam

22 November at 11:14 ·

Het is niet vanzelfsprekend dat alle kindjes een kadootje krijgen. Ook wij hielpen gisteravond Sinterklaas graag een handje met het inpakken van de ingezamelde kadootjes bij de Spring Foundation in Vlaardingen.

Spring foundation Vlaardingen added 4 new photos.

22 November at 09:38 ·

VOOR IEDER KIND EEN KADO VAN DE SINT!
Er wordt enorm hard gewerkt om alle pakjes op tijd klaar te hebben voor het bezoek van Sinterklaas op zaterdag 25 november. Dank aan iedereen die speelgoed heeft gebracht. Ook de inpakpieten van LC04, CDA in Vlaardingen en Politie Rotterdam enorm bedankt!

88 Likes 5 comments

Politie Rotterdam

22 November at 09:53 ·

Heb je wel eens iets gekocht via internet, maar nooit gekregen? Dan ben je slachtoffer van internetoplichting geworden. Weten hoe je het kunt voorkomen of je ervaring delen? Dat kan vanavond, 22 november, van 19u tot 21u op de chat van www.vraaghetdepolitie.nl/chat # internetoplichting # vraaghetdepolitie # vhdp

Chat met de politie

Chat met de politie Elke dinsdag en donderdag tussen 19 uur - 21 uur. Je kunt met de politie chatten. Zo krijg je persoonlijk antwoord op vragen over veiligheid of krijg je hulp bij het oplossen van je probleem. Misschien wil je weten wat je moet doen als je naaktfoto ongewenst online staat, of als… vraaghetdepolitie.nl 4 Likes 2 comments 2 shares Share

Politie Rotterdam

21 November at 15:49 ·

Nieuwsgierig hoe de politie werkt bij de wedstrijden van Feyenoord? Wij vertellen alles tijdens een unieke theateravond in Schiedam op maandag 27 november. Bestel snel de laatste gratis kaarten via https://theateraandeschie.nl/voorstelling/politierotterdamexclusief

Politie Rotterdam Exclusief: inzet bij Feyenoord, hoe werkt dat? - Politie Rotterdam

Politie Rotterdam Exclusief: inzet Feyenoord, hoe werkt dat? theateraandeschie.nl 26 Likes 3 comments 1 share Share

Politie Rotterdam

21 November at 14:28 ·

Slachtoffers opgelucht na aanhoudingen voor overvallen

Het Regionaal Team Overvallen arresteerde vorige week zes verdachten van overvallen gepleegd in de eenheid Rotterdam. Alle slachtoffers zijn geïnformeerd. … More

De zes arrestaties zijn verricht voor diverse overvallen uit 2017. Allemaal gepleegd in de eenheid Rotterdam. Zo zijn vorige week voor een overval op een winkel in tweedehands goederen aan de Grote Beer in Rotterdam, drie 19-jarige Rotterdammers aangehouden. Op woensdag 15 november nam één van hen onder bedreiging van een mes geld uit de kassa mee.

Met de aanhouding van een 48-jarige Rotterdammer heeft het overvallenteam een belangrijke stap gezet in het oplossen van een overval die… More

50 Likes 7 comments

Politie Rotterdam

21 November at 11:38 ·

De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdag 11 november een fietser op de Nieuwstraat zó hard in zijn gezicht sloeg, dat deze vermoedelijk voo kihjszxt. christian louboutin lejlighederr de rest van zijn leven aan een oog blind is.

De … More politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. De bestuurder is een licht getinte man rond de 25 jaar oud. Hij had een geschoren baardje en droeg een pet. De man reed in een donkerkleurige auto. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

Ruzie
Die avond tussen 22.45 en 23.15 uur vond op de Nieuwstraat, bij Rotterdam Blaak, een verkeersruzie plaats. Een man en een vrouw fietsten op de Nieuwstraat toen… More

8 Likes 45 comments

Politie Rotterdam

20 November at 15:11 ·

Medewerker verpleegtehuis verdacht van moord patiënt

De politie heeft op vrijdag 17 november een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht een bewoonster van een verpleeghuis om het leven te … More hebben gebracht. De man werkte als verzorgende in het verpleeghuis en wordt ook nog van twee pogingen tot moord verdacht. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte begin november nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel werd. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed aangifte en de politie… More

9 Likes 42 comments

Politie Rotterdam

20 November at 12:50 ·

Vanavond is er en een muzikale avond voor senioren uit de regio Rotterdam. Rond de 1000 senioren zijn uitgenodigd om een concert bij te wonen in de Doelen. Onder de titel “De Politie neemt je mee….” worden de … More senioren vanaf diverse centrale plekken in de regio naar de Doelen gebracht om het concert te kunnen bijwonen. De politie eenheid Rotterdam heeft hiertoe het initiatief genomen.

Voor de senioren wordt opgetreden door het Nederlands Politieorkest, de first lady of Rotterdam: Joke Bruijs, stadsdichter Derek Otte, Steelband NPO, trio Naar de Haaien en het Shantykoor de Vlaardingse Muiters. Een gezellige avond waarbij de senioren uit volle borst kunnen meezingen met bekende liedjes en muziek. Als afsluiting krijgen zij nog een drankje en een hapje aangeboden alvorens zij weer naar huis gaan.

68 Likes 21 comments

Politie Rotterdam

20 November at 11:22 ·

Nietsvermoedende inbrekers vragen politie om vluchtauto aan te duwen

Vier inbrekers kregen het in de nacht van vrijdag op zaterdag niet voor elkaar om ongezien te werk te gaan. Een getuige belde de politie toen … More het viertal schuurtjes openbrak op het achterpad van de Kouterstraat.

Vanwege recente inbraken reden agenten die nacht extra door de wijk. Zij waren in burger gekleed en dus niet zichtbaar als politie. Op enig moment zagen zij een auto rijden op de Weimansweg waarvan de eigenaar bij de politie bekend is. Deze auto vonden ze korte tijd later terug op de Schoepstraat.

Een van de agenten liep daarop in de richting van de auto en kwam daar de vier inbrekers tegen. Nietsvermoedend spraken ze hem aan en vroegen hem of hij de auto wilde aanduwen. Dit deed hij niet, maar hield er wel drie aan tijdens een korte achtervolging door de wijk.

62 Likes 13 comments

Politie Rotterdam

20 November at 10:22 ·

Deze post van onze collega's in het noorden van het land, wilden wij jullie niet onthouden :-)

Band wisselen voor een man op leeftijd.

Politie Oost-Fryslan

19 November at 19:40 ·

Band wisselen voor een man op leeftijd. # dienstbaar # ofrl

570 Likes 63 comments

Politie Rotterdam

20 November at 08:53 ·

De operationele sterkte van de eenheid Rotterdam staat onder druk. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar het aantal vacatures in de eenheid Rotterdam stijgt naar circa 109 fte (waar plaats is voor … More ruim 6.000 fte). De eenheid Rotterdam krijgt in 2018 daarom 310 aspiranten toebedeeld.

Krapte die zich elke dag laat voelen in de basisteams bij vooral executieve functies (agenten op straat) maar ook bij ondersteuningsdiensten zoals de meldkamer, intake en service of bij arrestantentaken.

Politiechef Frank Paauw: “We hebben doordat we het handhavingstekort door het jaar heen zagen oplopen, meerdere malen gesprekken gevoerd met de korpsleiding in Den Haag. Zij hebben ons voor volgend… More

87 Likes 44 comments

Politie Rotterdam

19 November at 17:03 ·

Familie en politie zoeken weggelopen Sandra (14). Kijkt u alstublieft mee? Sandra is 1.70m. Ze heeft een fors postuur. Ze draagt een zwarte jas en heeft een zwarte rugzak en paarse/roze rolkoffer bij zich. Ze … More kan in Rotterdam zijn, maar kan ook richting oosten reizen. Ze is zaterdag rond 17.00 uur op Rotterdam CS geweest. Info? Bel 0900-8844. Deel svp dit bericht.

35 Likes 247 comments

Politie Rotterdam

17 November at 14:56 ·

Schiedam - Een 24-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag beroofd van zijn auto en persoonlijke spullen. Dat gebeurde op de Loeffstraat in Schiedam. De dader bedreigde het slachtoffer met … More een vuurwapen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer kreeg even na middernacht een berichtje op zijn telefoon met de vraag of hij naar de Loeffstraat wilde komen. Hij kreeg deze vraag vanwege een verkoopadvertentie van slagroompatronen. Met de potentiele koper sprak hij af dat hij rond 01.15 uur aanwezig zou zijn. Eenmaal op de Loeffstraat aangekomen, bleek er niemand aanwezig. Daarom parkeerde hij zijn auto en besloot te wachten.

Na enkele minuten kwam… More

7 Likes 21 comments

Politie Rotterdam

17 November at 13:01 ·

Het onderwijsteam Werken op Hoogte verzorgt alle hoogte en klimopleidingen voor de Nationale Politie.
Vandaag voert het politie-onderwijsteam een beklimming uit tegen het wooncomplex van The Red Apple.
Deze … More beklimming vindt overdag plaats, waarbij politieagenten in verband met het waarborgen van hun privacy, zwarte kleding voorzien van het opschrift “POLITIE” en gelaatsbedekking (bivakmutsen) dragen.

120 Likes 45 comments

Politie Rotterdam shared Politie Team Verkeer Rotterdam's post.

16 November at 19:58 · Play Video

Politie Team Verkeer Rotterdam

16 November at 16:10 ·

Politie PRO 24/7Achtervolging gestolen auto

Een motoragent van Politie Team Verkeer Rotterdam achtervolgt een gestolen auto. In eerste instantie valt de auto op omdat hij met hoge snelheid (op enig moment zelf … More tot 238km/u) over de snelweg rijdt en hij negeert het stopteken van de politie. Naderhand is duidelijk waarom, het is een gestolen auto.

De motoragent twijfelt geen moment en zet de achtervolging in. Communicatie met de meldkamer en zijn collega’s wordt van af dat moment cruciaal. Hij geeft duidelijk zijn lokatie door en weegt constant het risico af. De motoragent coördineert de achtervolging ter plekke en zorgt er voor dat op het juiste moment de juiste dingen worden gedaan.

64 Likes 7 comments

Politie Rotterdam added a new video.

16 November at 16:51 ·

In een onderzoek van het nieuwe Cybercrime team van de politie in Rotterdam zijn deze week drie verdachten aangehouden. De hoofdverdachte wist met zelf gemaakte software modems zo te bewerken dat ze met … More dezelfde unieke code nogmaals gebruikt konden worden. Van deze gekloonde modems waren er zeker al 500 in Rotterdam en omgeving geïnstalleerd. De betrokken internet provider heeft er inmiddels voor gezorgd dat deze uit de lucht zijn. De andere twee verdachten leverden de modems en regelden het signaal. De modems zijn in potentie erg gevaarlijk. Ze kunnen bv gebruikt worden voor oa DDos aanvallen. In Nederland is dat niet geconstateerd.

Play Video 28 Likes 1 comment 5 shares Share

Politie Rotterdam

16 November at 14:38 ·

# MAAKHETZENIETTEMAKKELIJK

In dit korte filmpje krijg je nog wat tips: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak
Er komt ook een poes in voor, die een lampje aandoet met z’n pootje. Nou, dat kan ik ook heus wel hoor! Maar ik ben dan wel weer zo lomp dat ik de lamp misschien omstoot.

Bumper

16 November at 14:36 ·

# MAAKHETZENIETTEMAKKELIJK

In dit korte filmpje krijg je nog wat tips:
Campagnespot Woninginbraak Winter 2017/2018
https://www.youtube.com/watch?v=_wAypy_u7i8&feature=youtu.be
Er komt ook een poes in voor, die … More een lampje aandoet met z’n pootje. Nou, dat kan ik ook heus wel hoor! Maar ik ben dan wel weer zo lomp dat ik de lamp misschien omstoot.

Maar zoals jullie weten ben ik voor m’n werk veel buiten de deur. Ik houd ervan om lekker op pad te zijn. Elke ochtend als mijn baas en ik de deur uitgaan, herken ik het geluid van het op slot doen van de voordeur. Slim, want inbrekers kijken namelijk niet alleen naar wát er te halen valt, maar vooral hoe makkelijk ze binnen komen. En in december… More

203 Likes 16 comments
louboutins mannen

恋人たち
saor christian louboutin
louboutin pisos cristianos
para homens
chaussures de mariage louboutin
Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:02:18 (dia: ) Ambu 17105 Van Der Heimstraat 3135NJ Vlaardingen Vlaard Bon 113415 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-105

Ambulance 17-105

dinsdag 28 november 2017
 • BERICHTEN
  • AMBULANCE
  • BRANDWEER
  • POLITIE
  • LIFELINER
  • INBRAAK
  • ARCHIEF
 • REGIO NIEUWS
  • BARENDRECHT
  • BOTLEK
  • DELFT
  • ROTTERDAM
  • SCHIEDAM
  • SPIJKENISSE
  • VLAARDINGEN
 • ARCHIEF
 • VOERTUIGEN
 • ADVERTEREN
 • AGENDA

DONDERDAG 07|09

Getuige ziet groepje mannen op schoolplein met vuurwapen

Met getrokken vuurwapens werden de vier aangehouden

ROTTERDAM - Een oplettende getuige zag woensdagavond in de Campanulastraat een groepje mannen op een schoolplein met een vuurwapen.


Agenten gingen direct die kant op. Met getrokken vuurwapens werden de vier aangehouden. Eén van hen was in bezit van een nepvuurwapen dat niet van echt te onderscheiden bleek. De vier Rotterdammers in de leeftijd van 16 tot 33 jaar zijn meegenomen naar het bureau. Voor diverse feiten: het wapen, drugsbezit en belediging.

 

Nepwapens? Levensgevaarlijk!
Nog steeds worden agenten geconfronteerd met jongeren die lopen met nepvuurwapens (speelgoedwapens, airsoftwapens etc.) die zelfs door kenners niet direct van echt zijn te onderscheiden. Mensen voelen zich onveilig en bellen het alarmnummer. Agenten moeten serieus op alle meldingen afgaan, je kunt nooit van te voren inschatten of een wapen echt is of niet. Politiemensen zijn getraind om snel in te grijpen als er een gevaar dreigt voor de maatschappij. Dat doen zij professioneel en accuraat. Maar als het onmogelijk is om het verschil te zien tussen nep en echt, is een agent genoodzaakt de jongere als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen. Breng jezelf dus niet in gevaar en laat dat nepvuurwapen thuis.

Foto's
Politie
Politie
1/1
Toevoegen
Locatie

Headlines

Algemeen  
GISTEREN
Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert ( reacties)
Algemeen  
GISTEREN
Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt (3 reacties)
Politie Brandweer Ambulance  
22|11
Grote brand in het centrum van Vlaardingen ( reacties)
Politie Brandweer  
21|11
Vier aanhoudingen na vondst drugslab Schiedam ( reacties)
Politie  
20|11
Extra politie aspiranten in eenheid Rotterdam ( reacties)
Brandweer  
20|11
Brandweer bezoekt basisschoolkinderen in Vlaardingen ( reacties)
Politie  
19|11
Politiehelikopter zoekt mee naar dader tasjesroof in Vlaardingen ( reacties)
Politie  
19|11
Wandelaar ingesloten door snel opkomend water ( reacties)
Politie Vermist  
19|11
Familie en politie zoeken weggelopen Sandra (14) ( reacties)
Algemeen  
19|11
Laat hulpverleners hun werk doen! [video] (0 reacties)
Politie  
17|11
Automobilist schept fietser en gaat ervandoor ( reacties)
Politie  
17|11
Rotterdammer onder bedreiging van vuurwapen beroofd van auto in Schiedam ( reacties)
Politie Brandweer  
17|11
Brandweer blust autobrand op het Binnenbospad ( reacties)
Algemeen  
16|11
Let op! Virus verspreidt zich via Facebook Messenger ( reacties)
Algemeen  
13|11
Drinkwater in Vlaardingen weer veilig en betrouwbaar (0 reacties)
Politie Brandweer Ambulance  
13|11
Dode en gewonde na ongeval A16 bij Van Brienenoordbrug ( reacties)
Politie Brandweer Ambulance  
10|11
Pannetje op het vuur zorgt voor ontruiming woningen Churchillsingel ( reacties)
Politie  
09|11
Politie Rotterdam geeft unieke inkijk bij de inzet voetbalwedstrijden (0 reacties)
Algemeen  
09|11
Helft aantal woningbranden wordt veroorzaakt door elektronische apparaten ( reacties)


Francis-verwondert-zich.blogspot.nl

Omdat het prachtig, ook wel fantastisch is om niet op één manier naar iets te kijken, maar altijd een beetje anders. Op zijn kop, of achterstevoren. Dat 'iets' zal flink varieren. Van een sprookje op een beetje andere manier, tot levensveranderende vragen. Of buitengewone belevenissen uit het leven van Ondergetekende. Het grote doel van deze blog: Een beetje meer verwondering. Want verwondering maakt het leven fantastisch.

Verwonderen is dansen.

Verwonderen is dansen.

dinsdag 4 februari 2014

OP DRIFT

Het was een zonnige zaterdagmiddag, die ik met de beste wil van de wereld spendeerde in een bijna uitgestorven UBB. De tentamens waren over,  de feestjes net gevierd en dagen van studie-opsluiting lagen alweer in een ver verleden. Althans, voor de gelukkigen onder ons. Want op die bewuste zaterdagmiddag boog ik me vol – uit wanhoop geboren – enthousiasme over het zoveelste paper. Na een aardig productief middagje wilde ik me begeven naar het station vanwaar de reis naar Ermelo zou aanvangen. Toen ik op mijn fiets stapte en de Drift uit wilde fietsen, werd ik opgehouden door een wel heel bijzonder gezelschap. Een grote groep met veel gedistingeerde grijze kapsels, de nodige elitaire Jan des Bouvrie monturen, bontjassen en lange zijden sjaals versperde de weg. Het Gooi was uitgelopen voor een mama- en/of papadag van het UVSV, het vrouwencorps. Schorre kirretjes, het tikken van hoge Louboutins op ’s Drifts klinkertjes en de uitzonderlijke aandacht in uitspraak voor met name één medeklinker – de ‘r’ – deden me voorzichtig glimlachen. Ik ving korte gesprekjes op met veelbelovende oneliners als: ‘Maar Hans, dan overwinteren we toch in Zuid-Amerika?’ Eén man leek er niet tussen te passen. Met gefronste wenkbrauwen stak hij een sigaret op, die hij stevig vastklemde, als ware het zijn enige houvast in de vreemde wereld waar hij in terecht gekomen was. Zijn ietwat vale spijkerbroek stak af tegen de rode en bruine ribbroeken in zijn directe omgeving en ik zag ‘m voorzichtig zijn hoofd schudden. Ik had zin om mee te schudden, een arm om hem heen te slaan. Dan zouden we samen roepen dat iedereen met z’n mooie praatjes, mooie reisjes en mooie netwerkjes mocht maken dat ‘ie wegkwam, gewoon, omdat de Drift niet voor dit soort dapper-doenerij bedoeld was. Want is de Drift niet boven alles bedoeld om studentjes op rammelende fietsen in tweedehands rokjes die zaterdagmiddagen doorbrengen in de bieb, zich thuis te laten voelen? Ik dacht het wel. Dag Hans, veel plezier in Zuid-Amerika. 

donderdag 4 juli 2013

HOPELIJK

Met z’n drieën zitten ze rond een doorgezakt, afgebladderd bankje voor het buurthuis annex de buurtsportschool. Ze kijken allemaal wat droevig, maar misschien ligt dat aan de rimpels die diepe groeven in hun gezichten hebben achtergelaten. Misschien ook heeft de droeve blik wat te maken met het onderwerp waar ze het over hebben. Geld – of eerder het gebrek eraan – lijkt een onderwerp dat ze niet voor het eerst aanroeren en dat misschien wel de hoofdoorzaak van de vele rimpels is.  Als ik voorbijloop hoor ik hoe één van de vrouwen haar auto heeft moeten verkopen en hoe een ander op het punt staat hetzelfde te ondernemen. Hun stemmen klinken licht klagelijk, maar als ik goed luister hoor ik  een sprankje strijdvaardigheid in de stemmen van de vrouwen die bij gebrek aan middelen hun auto moeten wegdoen. Toch trekken niet zij, maar de andere vrouw in het bijzonder mijn aandacht. Ze zit niet zoals de andere twee op het bankje, maar heeft haar scootmobiel tot vlak naast het bankje gemanoeuvreerd. Vanuit haar comfortabele zitplek hoort ze de andere vrouwen aan die klagen. Ze lijkt zelf van een ander soort. Met haar lippen zorgvuldig rood geverfd, haar haren strak in de lak en haar brede heupen gehuld in een kleurige rok, lijkt ze haar omgeving op te fleuren. Zo erg zelfs, dat het afstraalt op de twee andere vrouwen met hun hoofd vol geldzorgen. Dan kijk ik haar nogmaals aan en schrik van de ontdekking die ik doe. Haar mond vertoont een zenuwachtig trekje, en de make-up kan niet helemaal verbergen dat haar ogen moe staan, zo moe. Maar wat erger is: verstoken van alle hoop. Ik moet de neiging onderdrukken niet naar haar toe te lopen, een arm om haar heen te slaan en te zeggen dat ze de moed nog niet moet verliezen, nog lang niet. Terwijl ik verder loop, probeer ik me haar thuis voor te stellen. Ik hoop met heel mijn hart dat ze een plek heeft waar iemand op haar wacht die haar in sterke armen neemt, en sussend fluistert dat het wel goed zal komen, dat alles goed zal komen. En dat dan heel voorzichtig haar ogen sprankeltjes bevatten gaan, omdat ze die woorden vertrouwt en begint te geloven. Omdat ze overtuigingskracht hebben, maar bovenal omdat er hoop in doorklinkt. Want dat heeft iedereen nodig; van de klaagvrouw die haar auto zal kwijtraken tot het meisje dat voorbij liep  en hoopt dat Iemand de vrouwen rond het bankje misschien wel de eeuwige hoop wil laten zien.

maandag 8 april 2013

BURGERPLICHT


Geschreven voor de Lustrumkrant van NSU: sfeerbeeld van een burgerleven, door de ogen van een jongen die nog maar éven geleden student was.

Het is vroeg, veel te vroeg. En het vervelende is dat ik op dit vroege tijdstip niet ín, maar uit bed stappen moet. Nog geen week geleden genoot ik van borrels tot sluit – voor dat laatste gratis drankje bleef ik graag rondhangen bij de bar en filosoferen over het leven tot een uurtje of vijf. Een Turkse pizza ging er dan ook nog wel in, en de zon liet vaak haar eerste stralen zien als ik met een voldane glimlach op bed neerviel, best ingenomen met mijn leventje zoals het was. Na twee uur slaap zat ik weer in dat verplichte college, mijn brakke kop verbergend achter een enorme beker koffie. Nog steeds probeer ik ‘s nachts te filosoferen over het leven, maar mijn medereizigers in de trein van half zeven zijn hier niet zo van gediend. Als ik een man van middelbare leeftijd met een gekreukt overhemd vol gekleurde streepjes en een burgerlijke das vraag wat zijn grootste droom is in het leven, mompelt hij iets met “gast, het is veel te vroeg voor dromen.” En daar had hij een punt. Of misschien was het wel te laat.
Gezamenlijk sjokt de menigte maatpakken van het station richting het kantoorgebouw, ik sjok mee. De rest van de dag is een onafgebroken nachtmerrie van vingers die op toetsenborden rammen en een pauze waarin collega’s genoeglijk hun door moeder de vrouw gesmeerde boterhammen uit perfecte lunchtrommeltjes oppeuzelen. Als de collega naast mij aan de telefoon verwikkeld is in een verhitte discussie met zijn ex-vrouw over wie de kinderen naar zwemles brengen moet, kan ik er ineens niet meer tegen. Ik kan mijn eigen gedachten niet eens meer verstaan. Ik spring op van mijn ergonomische bureaustoel, ren naar hem toe en schreeuw recht in zijn gezicht: “POLITESSE!” Hij lacht me uit in mijn gezicht, en zegt dat de politie hier niet zoveel mee te maken heeft.
Ik schud mijn hoofd, en ineens komt het besef: “Burger, je bent een burger!” Nog harder schud ik mijn hoofd, mijn collega’s kijken me bevreemd aan. Ze vinden me raar.  De rest van de dag weergalmt “burger, burger!” in mijn hoofd. Die avond besluit ik nog even langs de borrel van mijn vereniging te gaan, waar ik het niet kan laten elke sjaars bij de schouders te grijpen en op het hart te drukken dat ze moeten genieten van hun studententijd, voor zolang het duurt.  Ze kijken me bevreemd aan, ze vinden me raar. Voor filosoferen ben ik te moe, de biertjes smaken me minder, en om half twaalf stap ik op, ik moet tenslotte de trein van half zeven hebben, de volgende ochtend. Het is vroeg, veel te vroeg om te gaan, maar ik ga. De burgerplicht roept, met haar schelle, lelijke stem, en ik heb te luisteren.

maandag 11 maart 2013

SCHATERStel je voor, het is morgenochtend vroeg.  Een brutale zonnestraal piept zo tussen de kier in de gordijnen door en landt kriebelend op je neus. Niesend wordt je wakker, waarna je je ogenknipperend uitrekt, en je je er vaag van bewust wordt dat de kamer lichter is dan ‘ie in tijden is geweest. Je rent naar de gordijnen – nog een momentje aarzelend, want het zal vast niet, het kan niet – en gooit ze open. Je mond valt open van verbazing, en als vanzelf slaak je een diepe zucht, waarna je fluistert, en dan roept: “Welkom, welkom terug!” Je schiet de eerste beste broek aan die je tegenkomt, gooit een trui over je hoofd, grist in het voorbijgaan een appel van het aanrecht, springt op je fiets en racet naar het dichtstbijzijnde park. Daar schop je je schoenen uit, zodat je de bedauwde grassprieten voelt kriebelen tussen je blote tenen. Je maakt een paar dwaze sprongen en laat je dan achterover vallen in het natte gras. Het kan je helemaal niets schelen dat zelfs je hemd doorweekt wordt. Je begint te neuriën, vindt dat de zon een liedje verdient omdat ze je zo heeft verrast. Je doet je ogen dicht en hoopt dat de zonnestralen voorzichtige blosjes op je wangen vegen. Terwijl je bijna in slaap sukkelt, wordt de dichter in je wakker, je wist niet dat er zo’n romanticus in je verstopt zat:

de zonnestralen 
ze schateren 
in het keukenraam 
daar op de glimmend 
gepoetste fietsbel 
maar het mooist 
in jouw ogen
 

Je overweegt je briljante tekst op muziek te zetten, een hitje lijkt geboren. Je neemt een grote hap van je appel en weet dat niets deze perfecte dag nog kan ruineren. Dan voel je een spetter, eerst op je neus, daarna op je buik, je hand, je grote teen. Steeds meer spetters. Je doet je ogen open en ziet grijze wolken boven je samenpakken. Je staat struikelend op, rent met je trui over je hoofd getrokken naar de fiets, en scheldt ‘m flink uit als ‘ie uit je handen glijdt en neerklettert op de stoep. In de stromende regen fiets je naar huis, en je kan het niet laten jezelf heel zielig te vinden. Het moet altijd net jou overkomen, die verrassingsregenbuien. Dan zie je iemand die zijn fiets aan de kant heeft gegooid, en een dansje met zichzelf en de regen is begonnen. Je stopt om het tafereel te bekijken. Dan begint het te kriebelen, je wil meedoen. Je stapt af, en danst mee met de regen en de ander, en weet dan dat er geen zonnestralen nodig zijn om jou te laten schateren. 

donderdag 24 januari 2013

GENTLEMAN-MORAAL

Sneeuw bedekt een heleboel. Die lelijke scheur in de straat, de motorkap van de Fiat 500 van de buren – waar een olifant over lijkt te zijn gestruikeld – en de vuilniszakken die al sinds week en dag worden opgestapeld in de achtertuin. Maar sneeuw bedekt niet alles, brengt misschien zelfs verborgen dingen aan het licht. Je zou veronderstellen dat de mens behulpzamer wordt in deze barre tijden van gladde wegen, bevroren sloten en eraf vriezende neuzen. Toch lijkt de mannelijke helft van de bevolking niet gevoelig voor het winterse weer en de daarmee gepaard gaande ambitie om behulpzaam te zijn. Toen ik laatst half glijdend, half rennend bij het Jaarbeursplein aankwam om mijn fiets te pakken – ik had al op een afspraak moeten zijn – kwam ik erachter dat mijn fiets bedolven was onder een laag sneeuw en een paar fietsen. Terwijl ik binnensmonds scheldend mijn fiets eronderuit probeerde te sjorren, kwam er een glimlachende, stoere, breedgeschouderde jongeman voorbij lopen. Hij zei me vriendelijk gedag en liep door. Ik was nogal verbaasd over de begroeting, en kaatste de vriendelijke ‘hoi’ net iets te vrolijk terug. Ondertussen was het weer gaan sneeuwen, en niet zo’n beetje ook. Ik hervatte mijn verwoede pogingen om mijn fiets te redden van de verdrukking, en zag de jongeman even verderop een paar keer glimlachend omkijken. Hij had zijn fiets weggezet, en met nog een laatste blik achterom naar mij, vertrok hij. Mijn fiets was nog lang niet bevrijd. Met die brede schouders was ’t hem binnen de minuut gelukt, maar iets weerhield hem. Zo moest ik laatst mijn fiets – met bevroren en stukgedraaid slot – naar de fietsenmaker slepen langs de Rabobank. Vele heren in de prachtigste maatpakken keken even medelijdend naar het sjouwende meisje en haar fiets, maar kwamen absoluut niet op het idee haar een handje – of in dit geval: armpje – te helpen. De sneeuw lijkt de verdwijnende gentleman-moraal aan het licht te brengen. Toch zijn er gelukkig uitzonderingen. Zo kwam de held in een langslopende jongen naar boven toen hij mijn moeder en een vriendin van haar in de kou zag staan, bij hun auto die muurvast gelopen was tegen een paaltje. Hij begon telefoontjes te plegen om een sleepwagen te regelen, toen een dure auto stopte, en een soepele zakenman uitstapte. Met een “Kan ik helpen, dames?”maakt hij entree, waarna hij al snel ter zake kwam, door met hulp van de jongen en een boomstam de auto los te wrikken. Na die geslaagde actie wilden de mannen van geen bedankje weten, “we zijn toch op de wereld om elkaar te helpen!” Toen bedacht ik me dat er wel een causaal verband moest bestaan tussen de haarkleur en/of leeftijd van het vrouwelijke slachtoffer en de gentleman-moraal, en begreep plotseling waarom ik ze (simkaart-redders buiten beschouwing gelaten) zo zelden tegenkwam, dit soort mannen. Het zal – zoals velen vaak als excuus gebruiken – de leeftijd wel zijn. 

maandag 24 december 2012

KONINGSVELD


Het was een koude, mistige namiddag in het Grote Bos. Schaduwen werden snel langer, en de laatste zonnestralen worstelden zich tussen de kale boomtakken door. Sneeuw dat nog in kleine hoopjes op de takken lag, drupte langzaam naar beneden. Midden in het bos was een groot veld waar de prachtigste dennenbomen verzameld leken. Het waren de koningen van het bos; groter, breder en groener dan elke andere boom. Niemand had ooit begrepen waarom de groene gevaarten op dat veld -  daar midden in het bos, zoveel mooier waren dan de bomen in de rest van het woud. Misschien maakte trots hun stammen dikker, hun naalden glanzender en hun takken langer. Die bewuste namiddag was die trots goed te merken. Het was bijna Kerst, en dat was een bijzondere tijd voor deze bomen. Uit het dorpje in de luwte van het Grote Bos kwamen dan stromen mensen om de mooiste dennenboom uit te zoeken en met een paar rake bijlslagen zich toe te eigenen. Onder de bomen op het Koningsveld heerste een bijna ongezonde wedijver. Elk jaar opnieuw werd de boom die als allereerste werd omgehakt gezien als een winnaar, de Opperkoning van het Koningsveld en het Grote Bos. Het werd steeds donkerder in het bos, de spanning was om te snijden. De bomen wisten dat vanavond of vannacht de eerste mensen zouden komen, in het dorpje heerste dezelfde ongezonde wedijver om de mooiste boom in het bezit te krijgen. Vele bomen fluisterden met elkaar, wie zou dit jaar de gelukkige zijn? Op het Koningsveld werd niet gefluisterd, je praatte luid – met een rollende Rrr, en gewichtige zinsneden als “Vrind, als ik er mijn statistische vermoedens op loslaat, komt de winnaar dit jaar uit de rechtervleugel van het Koningsveld” of: “Mocht ik winnen, zou ik dat een beheurlijk terechte, koningsche actie vinden”. Langzaam namen de fluisteringen en trotse vermoedens af, de gesprekken verstomden. Iedereen, elke boom hield zijn adem in, er waren voorzichtige voetstappen gesignaleerd aan de rand van het bos. Een oude man met een gegroefd gezicht – maar vooral veel lachrimpels – en een licht slepend been, liep het bos in. Hij genoot altijd ontzettend van het bos; de geuren, plotselinge geluiden en bewegingen maakten het bos tot een heerlijke plek. Hij wilde zijn vrouw verrassen door dit jaar eens vroeg een bijzondere, prachtige boom te versieren. Zoals hij andere jaren velen had zien doen, liep hij niet direct – zonder om zich heen te kijken – naar het Koningsveld, maar keek aandachtig naar links en rechts. En vlak voor hij bij het Koningsveld was aangekomen, werd zijn aandacht getrokken door iets links van hem. Het was een klein boompje, niet bijzonder opvallend, maar als je beter keek, zag je dat de groene naalden bijzonder straalden en de stam uitzonderlijk veel dikke vertakkingen had. Dit was dé boom, hij wist het zeker, zo’n prachtig exemplaar had hij zelden gezien. Hij hakte en hakte, en nam tenslotte het boompje bij de kruin en sleepte het tevreden naar huis. De fluisterende gesprekken tussen de bomen die zo-even waren verstomd, werden vervangen door verbaasde uitroepen: “Hé? De eerste boom, de Opperkoning, en hij komt niet van het Koningsveld!” Het hele bos was in rep en roer, en op het Koningsveld was nog maar nauwelijks de hooghartige Rrr te horen, verbaasd fluisterden ze over een wereld die omgekeerd leek te zijn. Zo leerden de bomen in het Grote Bos - en bijzonder op het Koningsveld – voor het eerst wat Kerst betekende. 

woensdag 28 november 2012

WC REGGAE


Het is een bijzonder mistige, donkere avond op station Zwolle. Ik ben op zoek naar een wc, ik moet ontzettend nodig. Helemaal achteraan bij spoor 3 hangt een bordje die aangeeft dat de toiletten zich daar bevinden. Aarzelend duw ik de deur open, en hoor vrolijke reggaeklanken mij tegemoet dansen. Ik stel me een gezellige, dikke vrouw voor, die  al heupzwaaiend met een wc-borstel als microfoon in de ene, en een wc-rol zwaaiend in de andere hand als wc-juffrouw me verwelkomt in de Zwolse stationstoiletten. Niets is minder waar, als ik de deur verder openduw, kijk ik recht in een verweerd, donker, maar vriendelijk gezicht. Hij glimlacht en begroet me waardig, deze WC koning. Hij lijkt warempel echt een koning, met aan elke vinger een flonkerende ring, in alle kleuren van de regenboog. Op zijn hoofd geen kroon, maar een enorme rood-geel-groene Bob Marley muts, en verschillende kettingen in diezelfde kleuren om zijn hals. Geen Philharmonisch Orkest om deze koning te vermaken, maar een verstopte radio die onverstoorbaar doorgaat met reggaedeuntjes eruit te gooien. Geen schatkist vol goud zoals in menig koningssprookje, maar een schaaltje met 50 centjes, die hij al druk aan het tellen is geweest, zie ik. Het voelt niet natuurlijk om een muntje op het schaaltje te gooien en door te lopen, een buiging lijkt meer gepast. Toch doe ik het eerste. Als ik op de WC zit, hoor ik  hem voorzichtig met zijn beringde vingers op tafel roffelen en zachtjes mee neuriën. Deze koning lijkt tevreden in zijn koninkrijkje, en ik moet glimlachen. Waar vind je dat nog, écht tevreden koningen? Als ik mijn handen heb gewassen begint hij te praten, over dat het zo rustig is op het station, maar dat er uiteindelijk altijd mensen zijn die de weg naar zijn koninkrijk - oké, zo noemde hij het niet, maar ik stiekem wel – vinden zullen, ze hebben hem nodig. Hij weet heel goed hoe belangrijk hij is, deze koning. En dat je dan even om een praatje verlegen zit, doet helemaal niets af aan je waardigheid. Leden van het vorstenhuis zitten wel vaker om praatjes verlegen op hun eenzame hoogte, als je het mij vraagt. Ik zeg hem gedag, wandel de mist in en beloof mezelf Bea te vertellen over deze collega, dan kan ze eens op staatsbezoek in de Zwolse Stationstoiletten. Het zou hem goed doen, maar haar nog meer, dat weet ik zeker.
Oudere berichten Homepage